вівторок, 16 квітня 2019 р.

Моє улюблене місто Миронівка

     
       
                                 
Якби вам випала нагода подорожувати Україною, з-поміж багатьох великих туристичних міст слід відвідати маленьке, але дуже красиве містечко Миронівка, що на Київщині.
Цікавою є легенда щодо походження назви Миронівки, яку старожили переповідають своїм онукам і правнукам, тож і вам пропоную з нею ознайомитися. Славний козак Мирон Зелений, відомий тим, що захищав рідну землю від польських магнатів, поселився на хуторі, який згодом стали називати в його честь. Є й інші легенди, але центром у них є теж ім’я Мирон, адже ще на початку другого тисячоліття н.е. на цій землі проживали племена так званої ямної культури. Але все це в далекому минулому…
      Якщо ви справді захочете відвідати наше чудове місто, то дібратися сюди буде зовсім просто. Через Миронівку проходить Південно-Західна залізниця, що дає змогу без проблем дістатися з будь-якого залізничного вокзалу. Також є автовокзал, який регулює здійснення автоперевезень по району та області. Коли говорити про зони відпочинку та розваг, то можна заспокоїти, що Миронівка налічує 4 паркових зони, які облаштовані дитячими майданчиками, фонтанами та фігурами героїв мультфільмів. У  центрі міста є впорядкований  стадіон із тренажерами. Тут багато часу проводить миронівська молодь. Увечері ж можна відвідати місцеві кафе, де за чашечкою кави матимете змогу  поспілкуватися з миронівчанами та дізнатися щось нове про цей чудовий колоритний  край.
У Миронівці є три загальноосвітні школи, Школа мистецтв, Центр дитячої та юнацької творчості, ДЮСШ, Палац культури. У цих навчальних та культуроосвітніх закладах кожна дитина може знайти справу до душі, а значить самореалізуватися. Справді, це місто виховує майбутнє України.

А коли вам захочеться романтики, то завітайте тихим весняним чи літнім надвечірям до пам’ятника Мирону Зеленому, і ви зможете заспівати пісень під гітару, насолоджуючись щирою, дружньою атмосферою, яка там панує, неймовірною красою вечора... І лише в такі хвилини приходить розуміння того, наскільки дорогим і безцінним є для кожного  воно, рідне місто…
  




Немає коментарів:

Дописати коментар